İsrail´den Türk sanatçılara ilgi devam ediyor

´İstanbullu Gelin´, ´Benim Adım Melek´ ve ´Mahkûm´ gibi televizyon dizilerinde rol alan oyuncu Muharrem Türkseven, bir organizasyon kapsamında sevenleriyle buluşmak için gittiği İsrail´de büyük ilgiyle karşılaştı.

Dünya
1 Temmuz 2022 Cuma

Türkseven, İsrail gezisi, karşılaştığı ilgi, Türk dizilerinin yurt dışındaki başarısı ve İsrail’deki sektörel ve reklam iş birlikleri konularında açıklamalarda bulundu.

Çok sayıda İsrailli hayranı, Kudüs’teki gezisi sırasında tesadüfen karşılaştıkları Türkseven’i tanıyarak, onunla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

İsrailli izleyicilerden gördüğü ilgiye şaşırdığını ifade eden Türk oyuncu, "Hakikaten bu kadar ilgi beklemiyordum. İsrail’de 'İstanbullu Gelin' dizisinin çok ses getirdiğini biliyordum ama bu kadar beklemiyordum. Beni havalimanında karşılamaya geldiklerinde şoke oldum. İnanılmaz bir ilgi alaka var. Tabii bu da bir oyuncu olarak benim sırtımı okşayan, beni mutlu eden bir şey. Ülkemiz adına da çok iyi bir şey. Yani Türkiye’de yapılan bir dizi başka bir ülkede çok izleniyor ve çok acayip bir hayran kitlesi oluşuyor" diye konuştu.

Türk dizilerine gösterilen bu ilginin nedenini de değerlendiren aktör, bu yapımların "içselleştirmeye müsait" olduğunu dile getirdi.

Ünlü oyuncu Türkseven, sözlerine şöyle devam etti:

"Türk dizilerini çabuk içselleştiriyorlar galiba. Yurt dışı seyircisinin o duyguya girmesi biraz daha kolay oluyor. Çünkü bizim hikayelerimiz, oyunculuklarımız, mekanlarımız çok güzel. Hikâye ve oyunculuk anlamında bana çok üst düzey geliyor. Ben de izlerken, çok çabuk o duyguya girebiliyorum ve o oyuncunun yaşadığı duyguyu içselleştirebiliyorum. Bunu ben yaşıyorsam birçok insan da yaşıyordur demek ki. Orta Doğu’da çok izleniyor bizim dizilerimiz. Kültürlerimiz de aynı aslında. Çok uzak kültürlere sahip bir coğrafya değiliz yani. Onunla da ilgisi olabilir. Ama dediğim gibi Türk dizileri içselleştirmeye çok müsait projeler bence. Ben de izliyorum ve o oyuncunun duygusuna bir anda girip onunla ağlayıp onunla gülebiliyorum.''

Türkseven, İsrail’de sektörel iş birliklerine ilişkin ise, "Pandemi döneminde bir-iki açılış daveti aldık. Bir-iki kurumsal marka da bize reklam teklif etti ama pandemi dolayısıyla maalesef bu işi yapamadık, görüşemedik. Ama olacak diye düşünüyorum. İsrail’e gidip geleceğim diye hissediyorum ve birçok Türk oyucunun da gideceğini düşünüyorum. Çünkü Türk oyuncuları çok seviyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün