Technion Üniversitesinden Dr. Albert Bourla´ya fahri doktora

Pfizer CEO´su Dr. Albert Bourla´ya Technion-İsrail Teknoloji Enstitüsü tarafından güvenli bir COVID-19 aşısı geliştirmedeki rolü nedeniyle fahri doktora verildi.

Dünya
1 Temmuz 2022 Cuma

Bourla ve şirketi Pfizer, COVID-19’a karşı sadece dokuz ayda mRNA tekniklerinin kullanımıyla yapılan güvenli ve etkili bir aşı geliştiren ilk şirket oldu. O zamandan beri aşı tüm dünyada kullanılmaya devam ediyor.

Fahri doktora unvanı Technion Başkanı Prof. Uri Sivan tarafından Bourla'ya 1.869 lisans öğrencisinin mezuniyet töreninde verildi.

Sivan, "COVID-19 aşısının geliştirilmesi, bilimin ve çok disiplinli araştırmanın önemini örnekleyen olağanüstü bir biyoteknolojik başarıdır dedi. Aşı, 2019'un sonunda salgın patlak vermesiyle başlayan krizden dünyayı kurtarmaya yardımcı oldu. Dr. Bourla'nın Selanik'ten Holokost'tan kurtulan bir oğul olarak aile öyküsü, Yahudi halkının olağanüstü canlılığının bir simgesidir’’ dedi.

Bourla, mezun olan öğrencilere yaptığı konuşmada, "Bir bilim insanı ve bir Yahudi olarak, bu dereceyi almanın ve bu yılki mezuniyet törenine davet edilmenin benim için ne kadar önemli olduğunu ifade edemem. 1924'te kapılarını ilk açtığından beri, Technion sadece İsrail için değil, tüm dünya için bir ışık feneri oldu. Technion'un hikayesi, şirketim Pfizer'inki gibi, bir yeniliktir. Technion dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi amaçlayan teknolojik ve bilimsel atılımların doğmasına yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün