Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın´ı kaybettik

Pazartesi gecesi kalbinin durması sebebiyle İstanbul Beşiktaş´ta özel bir hastaneye kaldırılan Cüneyt Arkın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Dünya
28 Haziran 2022 Salı

Hastaneden yapılan açıklamada, “Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla getirildiği Liv Hospital’da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Türk sinemasına damga vuran ve yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın’ın çok sayıda ödülü bulunuyordu. Arkın’a son olarak 2021’de Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmişti.

Türkiye'de ilk kez menajerle çalışan oyuncu unvanı da kendisinde bulunan Cüneyt Arkın, Yahudi asıllı menajer Leon Sason ile çalışmış ve hatta o dönemde Hollywood'la bağlantıya geçmiş ancak şansı yaver gitmemişti. James Bond filmlerinden birinde oynaması için deneme çekimleri ayarlayan menajeri oyunculuk için onay alamadı. Dil yetersizliği sebep gösterilse de Cüneyt Arkın Türk olduğu için reddedildiğini düşünüyordu.

Cüneyt Arkın birçok yabancı film şirketinden de oyunculuk yapması için davet aldı.

Ağustos 1972 tarihli Tercüman Gazetesinde çıkan habere göre, İsrailli ‘Seven Stars’ film şirketi Cüneyt Arkın’a Michelangelo’nun Musa heykeline benzediği için Hz. Musa rolünü teklif etmişti. Film şirketi Hz. Musa filminin senaryosu ile birlikte iki tane de polisiye film senaryosu göndermişti.

Cüneyt Arkın yapılan teklife karşılık, “Geçtiğimiz ay içinde bir İsrail mecmuasının kapağında resmim çıkmış. Prodüktör David Harrison, resmi ünlü Musa heykeline benzetmiş. Kendisi İstanbul’a gelerek Musa filminin başrolünü teklif etti. Beni her şeyden çok Türk seyircisi ilgilendirir. Bu yüzden film konusunda kesin karar veremedim. Menajerim Leon Sason önümüzdeki günlerde İsrail’e gidip son görüşmeleri yapacak” demişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün