Toronto Holokost Müzesi´ne 2,5 milyon dolarlık yatırım

Dünya
22 Haziran 2022 Çarşamba

Kanada Hükümeti, Toronto Yahudi Cemaati tarafından övgüyle karşılanan bir karar olan, Yahudi Federasyonu'nun (UJA)  Toronto Holokost Müzesi'ne 2,5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu.

2023 ilkbaharında açılması planlanan 10.000 metrekarelik yeni müze; çağdaş antisemitizm, ırkçılık, güncel dünya olayları ve Kanada'daki yaşamla bağlantı kurarken,  ziyaretçilerin Holokost'u düşünmeleri için vesile olacak.

Büyük Toronto Yahudi Federasyonu Başkanı ve CEO'su Adam Minsky, "Kanada Hükümeti tarafından yapılan, Büyük Toronto'da daha fazla insanın, özellikle gençlerin geçmişin hayati derslerini öğrenmesini ve antisemitizm ile bağnazlığın tehlikelerini tanımasını sağlamaya yardımcı olacak, bu olağanüstü yatırım için minnettarız. Yeni müze, topluluğumuzun artan antisemitizmle mücadele çabaları için son derecede önemli bir araçtır. Hükümetin yatırımı, müzenin bu alanda temsil ettiği yüksek mükemmellik standardını tanımasının yanı sıra, bu misyona olan bağlılığını ifade ediyor" açıklamasında bulundu

Minsky, "Maalesef, Holokost'tan sağ kurtulanların, Holokost sırasında kendilerine ve ailelerine ne olduğu hakkında ilk elden tanıklık yapabilecekleri dönemin sonuna yaklaşıyoruz. Bu önemli yatırım,  sağ kurtulanların anılarını ve miraslarını koruyup onurlandıran teknolojik bir deneyim aracılığıyla, öğrencilerin onların ağzından öğrenmeye devam etmesini sağlamaya yardımcı olacak" dedi.

Federal finansman, Kanada Mirası Departmanı tarafından sağlanan iki hibeden oluşuyor; Kültürel Alanlar Fonu, müzenin son teknoloji sergilerinin hem mimari uyumunu hem de üretimini finanse edecek.

Müzeler Yardım Programının bir parçası olan Mirasa Dijital Erişim'den alınan ikinci hibe ise eyalet genelinde çok çeşitli öğrenci nüfusuyla bağlantı kurmak için gerekli olan, Fransızca konuşan nüfusun erişimini sağlamak için Fransızca içerik ve Fransızca çeviriyi sağlayacak bir teknolojiyi finanse edecek.

Kanada Mirası Bakanı Pablo Rodriguez, "Hükümetimiz, Kanada ve Dünya Yahudi topluluklarının yanında yer almaktadır. Antisemitizm ve ayrımcılığın her türlüsüyle mücadele de dâhil olmak üzere çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerini korumaya kararlıyız. Toronto Holokost Müzesi'ne verdiğimiz desteğin; sanata ve mirasa erişilebilirliği geliştirmesine, Holokost eğitimini teşvik etmesine, antisemitizmle mücadele edip ve daha kapsayıcı bir Kanada inşa etmesine yardımcı olacağı için gurur duyuyoruz'' dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün