İsrail ilişkilerde ´istikrar´ bekliyor

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, son dönemde büyük atılım gösteren Türkiye – İsrail ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Sözcü Haiat, beklenen büyükelçi atamalarıyla ilgili de konuştu.

Dünya
15 Haziran 2022 Çarşamba

“Sürecin olgunlaşmasını bekliyoruz…”

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lior Haiat Türkiye ile ilişkilerde yaşanan yakınlaşmayı bir süreç olarak gördüklerini belirterek beklenen büyükelçi atamalarıyla ilgili olarak “ilişkilerde belli bir istikrarın sağlanması” gerektiğini vurguladı. Haiat, “Bir sonraki aşamaya geçecek adımın atılması için sürecin olgunlaştığını görmek istiyoruz” dedi.

“Hamas’ı desteklemek çatışmayı desteklemek demek…”

Terör örgütü olarak tanımlanan Hamas’ın Türkiye’deki varlığına da değinen Sözcü Haiat, “Hamas’ı desteklemek, daha iyi bir duruma ya da bölgede istikrara hizmet etmiyor. Hamas’ı desteklemek İsrail’de çatışmayı desteklemek demek… Birisi Filistinlileri desteklemek istiyorsa bile Hamas’ı desteklemek bunun yollarından biri değil” dedi.

İsrail’den Türkiye’deki vatandaşlarına uyarı

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, İran’ın olası intikam saldırıları nedeniyle Türkiye’deki vatandaşlarına “Derhal ülkeden ayrılın” çağrısında bulundu. Lapid, “Bu terör saldırıları tatile giden İsraillileri hedef alıyor” derken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise konuyla ilgili "Gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır. Türkiye güvenli bir ülke ve terörle en etkili şekilde mücadele etmeyi sürdürüyor" dedi.

İsrail basını İsraillileri kaçırma girişiminin Türk yetkililerin iş birliği ile engellendiğini yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün