Tel Aviv, dünyanın en iyi 7. teknoloji ekosistemi seçildi

Tel Aviv, ABD araştırma firması Startup Genome tarafından dünyanın en iyi ekosistemlerinin yıllık anketinde 7. sırada yer aldı.

Dünya
16 Haziran 2022 Perşembe

Genome tarafından yayınlanan verilere göre, Tel Aviv'in teknoloji ekosistemi 120 milyar dolarlık bir değere ulaştığı ve girişimlerinin rekor düzeyde 20 milyar dolar arttığı belirlendi. Son 1 yılda 1 milyar doların üzerinde değere sahip 30 yeni şirketin kurulduğu ve bunların 20’sinin halka açılarak 4 milyar dolar gelir elde edildiği açıklandı.

Genome ayrıca, İsrail'in, girişimci topluluğu, güçlü araştırma, geliştirme, eğitimli nüfus ve hükümet desteğiyle bir ülkenin kişi başına en fazla start-up'a sahip ülkesi olduğunu belirtti.

Orta Doğu’da Tel Aviv dışında ilk 40’a giren şehir olmadığı açıklandı.

140 ekosistem arasında 7. sırada olan Tel Aviv’in çoğu yönden rakiplerinden önde olmasına karşın yerel pazarda etkisiz kaldığı ifade edildi.

Küresel olarak en iyi ekosistemlerin ilk sırasında Silikon Vadisi yer alırken onu 2. sırada Londra, 3. sırada New York izledi. Boston dördüncü, Pekin 5. ve Los Angeles 6. oldu. Tel Aviv'i ise Şanghay, Seattle ve Seul şehirleri takip etti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün