Papa ile görüşen B´nai B´rith, İbrahim Anlaşmalarının genişletilmesi çağrısında bulundu

B´nai B´rith Uluslararası liderlik heyeti geçtiğimiz hafta Vatikan´da Papa Francis ile bir araya geldi. B´nai B´rith Başkanı Seth Riklin ve CEO´su Daniel Mariaschin, çok uluslu delegasyonu "Katolik-Yahudi ilişkilerinde atılan adımlar üzerine inşa etmek ve Ortadoğu´da barış ve ortaklığı daha da ilerletmek" amacıyla yönettiğini dile getirdi.

Dünya
8 Haziran 2022 Çarşamba

B’nai B’rith CEO’su Daniel Mariaschin, Papa Francis’in Buenos Aires’te kardinal olarak görev yaptığı yıllardan bugüne kadar Yahudi-Katolik ilişkilerini ilerletmeye özel ilgi gösterdiğini belirtti. Heyet, daha sonra İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, diğer yetkililer ve diplomatlarla ve İtalyan Yahudi cemaatinin liderliğiyle ile bir araya geldi.

B'nai B'rith'in raporuna göre, Papa Francis "Shoah'ı anma" çağrısında bulundu. Francis, Papa olmadan önce bile, Yahudi-Katolik diyaloğunun teşvik edilmesinin ve derinleştirilmesinin her zaman kalbinde olduğunu belirtti.

Papa Francis’in İbrahim Anlaşmalarının genişletilmesi çağrısına işaret eden B'nai B'rith Başkanı Riklin, bu anlaşmaları imzalayan tarafların İsrail ile barış ve karşılıklı kabul konusunda geniş kapsamlı bir iş birliğine yol açtığını söyledi. Geçmişte uygulanan siyasi stratejilerin Ortadoğu'nun karşı karşıya olduğu sorunları çözmede başarısız olduğuna dikkat çeken Riklin, Müslümanlar ve Yahudilerin farkındalıklarının artması sayesinde bu ülkede birlikte yaşayabileceklerini sözlerine ekledi. Bu nedenle herkesin bu anlaşmayı desteklemesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca bazı grupların şiddet ve çatışmayı teşvik etmek için her türlü bağnazlık ve nefret yoluyla halklar arasında bölünmeler yaratmaya ve bunları genişletmeye çalıştığını söyleyen Riklin, antisemitizmin halen hem çevrimiçi hem de gerçek hayatta en şiddetli nefretlerden biri olmaya devam etmekte olduğunu bildirdi.

İran tehdidinden bahseden Riklin, İran hükümetinin "İsrail'in yok edileceğini açıkça bildirmeye ve İsrail'e yönelik tehditleri ve saldırıları finanse etmeye devam ettiğini" dile getirdi. Ayrıca “Buna rağmen İsrail, barış için büyük fedakarlıklar ve riskler üstlenmeye devam ediyor” dedi. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün