İsrail, İran saldırıları şüphesiyle seyahat uyarılarını genişletiyor

Türkiye´ye seyahat konusunda vatandaşlarını uyaran İsrail´in, bu yaz diğer ülkelere seyahat edecek İsraillilerin de İran tehdidi altında olabileceği endişesini taşıdığı ile ilgili bir rapor açıklandı.

Dünya
7 Haziran 2022 Salı

Geçtiğimiz hafta sonu İsrail'in Kanal 12 haber programında, hükümetin İran’ın yurtdışı ülkelere seyahat eden İsraillilere yönelik saldırı uyarısını genişletmeyi düşündüğü belirtildi.

Haberde, herhangi bir kaynak belirtmeden, İran’ın yaz tatili için seyahat edecek İsraillileri intikam saldırıları için hedef belirleyebileceği endişesini dile getirildi. Yayında hangi ülkeler için seyahat etmeme tavsiyesi verileceği ise belirtilmedi.

Söz konusu rapor Ulusal Güvenlik Konseyinin geçtiğimiz ay İran’ın terörist eylemlerinin komşu ülkelerde faaliyete geçeceğini düşünerek vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat konusundaki uyarılarını yeniden gözden geçirmesinden sonra yayınlandı. Uyarı, İslami Devrim Muhafızlarından Albay Hasan Sayad Khodayari'nin İsrail tarafından öldürüldüğünü iddia eden İran’ın söylemlerinden sonra geldi.

22 Mayıs’ta kimliği belirlemeyen motosikletli iki kişi tarafından Tahran’ın orta yerinde beş kurşunla öldürülen Khodayari'nin özellikle İsraillileri hedef alan cinayetler ve kaçırılmalarda rol aldığı söylendi.

Khodayari'nin öldürmesinin yanı sıra, yurtdışı operasyonlarda faal olmuş bir başka görevli sebebi belirsiz bir şekilde öldü. Ayrıca füze ve dron geliştiren askeri bir tesiste çalışan bilim insanı bir mühendis de ölü bulundu. Henüz doğrulanmamış bir iddiaya göre, iki kere saldırı hedefi olan Natanz Nükleer Tesisinde çalışan bir diğer bilim insanı da ölü bulundu. İran’ın iddiasına göre sabotajların kaynağı İsrail.

Kanal 12’ye göre İsrail hâlihazırda İran’ın İsrail hedeflerine saldırı düzenlemek için çok istekli olduğuna inanıyor. Her ne kadar resmi olarak bu konuda bir açıklama yapmadıysa da konsolosluk ve elçiliklerde güvenlik seviyesini yükseltmiş durumda.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün