Çavuşoğlu´nun tarihi İsrail ziyaretinin ardından artık sıra elçi atamalarında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun tarihi İsrail ziyareti, birçok alanda yeni iş birliklerinin önünü açarken gözler artık büyükelçilerin atanmasında…

Dünya
1 Haziran 2022 Çarşamba

İsrail basınından ‘tarihi’ yorumu

15 yılın ardından ilk kez bir Türk Dışişleri Bakanı’nın gerçekleştirdiği ziyaret, İsrail basınında ‘tarihi’ olarak yorumlandı. Haaretz gazetesi, Herzog'un Türkiye ziyaretinin ardından, Türk Dışişleri Bakanı'nın İsrail ziyareti ile "topun yeniden siyasi oyun sahasına döndüğü" değerlendirmesinde bulundu.

Ortak tarih vurgusu

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, İsrail ve Türkiye'nin bölgedeki iki önemli güç olduğunu ve çok uzun bir ortak tarih ve geçmişe sahip olduğunu belirtti. Bakanlar, turizm, her koşulda artan ticaret, sivil havacılık, enerji, teknoloji gibi birçok alanda yeni iş birliklerinin sinyallerini verdi.

Somut siyasi adım

İki dışişleri bakanının görüşmesinin ardından verilen olumlu mesajlardan sonra gözler büyükelçi atamalarına çevrildi. Uzun süredir maslahatgüzar seviyesinde sürdürülen ilişkilerde büyükelçi atamaları normalleşmenin siyasi ayağını somutlaştıracak adım olacak. 

 

 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün