Putin, Lavrov´un Hitler açıklamalarından dolayı özür diledi

İsrail´den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov´un ´Adolf Hitler´in Yahudi olduğu´ yönündeki sözlerinden ötürü İsrail Başbakanı Bennett´ten özür diledi.

Dünya
6 Mayıs 2022 Cuma

Putin ve Bennett perşembe günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bennett’in bürosundan yapılan açıklamaya göre, Putin’in Lavrov'un Hitler açıklamalarından dolayı özür dilediği ve Bennett’in kabul ettiği belirtildi. Bennett Putin’in görüşme sırasında Yahudi halkı ve Holokost'un anısı karşısındaki tutumunu netleştirdiği için teşekkür etti.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise iki lider arasında İsrail Devletinin kuruluşunun 74'üncü yıldönümü sebebiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtilirken Putin'in özründen bahsedilmedi. Sadece liderlerin Nazi Almanya'sındaki Yahudi Soykırımı'nın ‘tarihi anısını’ ele aldıkları ifade edildi.

Lavrov, İtalyan televizyon kanalı Rete 4’e verdiği röportajda, ‘‘Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin Yahudi olması kesinlikle hiçbir şey ifade etmiyor. Hitler'in de Yahudi kökleri vardı. Yahudiler'in en büyük düşmanlarının Yahudiler'in kendileri olduğunu söylediğini uzun zamandır duyuyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün