Dünya liderlerinden İsrail Bağımsızlık Günü mesajları

Dünya liderleri perşembe günü 74. Bağımsızlık Günü münasebetiyle İsrail´e tebrik mesajları gönderdiler.

Dünya
5 Mayıs 2022 Perşembe

ABD Başkanı Joe Biden perşembe sabahı yayınladığı bir video mesajında, İsrail ile ABD arasındaki yakın ilişkileri övdü.

Biden videoda, "Size İsrail Devleti'nin 74. doğum gününde ABD halkının en iyi dileklerini göndermekten onur duyuyorum. İsrail ile ABD arasındaki ortaklık vazgeçilmez ve bağlarımız koparılamaz. Ülkelerimiz arasında uzun ve yakın dostluk, ABD’nin İsrail’i kuruluşundan sadece 11 dakika sonra bağımsız bir devlet olarak tanıyan dünyadaki ilk ülke olduğu andan itibaren başladı" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yayınladığı video mesajında İsrail'e derin bir bağlılık hissettiğini belirtti. Macron, "İki ülke arasındaki yakınlığın kökleri, bizi birleştiren insani bağlarımızın zenginliğinde yatmaktadır. Bunu Avrupa Birliği de dahil olmak üzere her düzeyde güçlendirmek için bana güvenebilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Isaac Herzog ve Naftali Bennett'e çok mutlu bir Bağımsızlık Günü diliyorum. Birleşik Krallık her zaman İsrail'in yanında olmuştur’’ dedi.

Herzog ayrıca İspanya Kralı 6. Felipe, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de dahil olmak üzere birçok dünya liderinden  tebrik mektupları ve mesajları aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün