İsrail´in Bağımsızlık Gününde Elad kentinde baltalı terör saldırısı

İsrail´in Elad kentinde, perşembe günü meydana gelen saldırıda en az 3 kişinin hayatını kaybettiği 2´si ağır 4 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Dünya
6 Mayıs 2022 Cuma

Görgü tanıkları, bıçak ve balta kullanan iki saldırganın, kentin merkezinde bulunan bir parktaki sivilleri hedef aldığını aktardı. Polis, olay yerinden kaçan bir araç için helikopterle arama başlattı ve kentin ana yollarında kontrol noktaları kuruldu. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, polise takviye güç eklenmesini ve teröristlerin kaçmasını önlemek için sınır hatlarını kapatılmasını emretti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Bağımsızlık Günü sevinci, bir anda kesildi. Elad'da, yürekleri ve ruhları sarsan kanlı bir saldırı gerçekleşti. Teröre teslim olmayacağız" ifadelerini kullandı. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Düşmanlarımız nerede olurlarsa olsunlar Yahudilere karşı kanlı bir kampanya başlattılar. Amaçları moralimizi bozmak ama başarısız olacaklar. Teröristler yaptıklarının bedelini ödeyecekler. Ölenlerin ailelerine en derin taziyelerimi sunuyorum" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün