Almanya´da aşırı sağ teröre baskın

Almanya´da Heilbronn yakınlarında Boxberg kasabasında aşırı sağ terör örgütü Reichsbürger´in hücre evine baskın yapıldı. Özel harekat birimlerinin katıldığı hava destekli operasyonda bir polisin hafif yaralandığı ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen yedi kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dünya
27 Nisan 2022 Çarşamba

Egemen Cantürk / Almanya

 

Aşırı sağ terör örgütünün hücre evine yapılan operasyonda cephaneliğin alev aldığı ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu yangının çevre binalara sıçramadan söndürüldüğü bildirildi. Öte yandan yaralı polis memurunun hayati tehlikesi olmadığı açıklandı. Hücre evinde yapılan aramada tabanca, uzun namlulu silahlar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Öte yandan hücre evinde örgütsel doküman ve propaganda malzemelerine de el konuldu.     

Reichsbürger adlı aşırı sağ terör örgütü Yahudi karşıtı söylem ve eylemleriyle biliniyor. Almanya’nın mevcut sınırlarını tanımayan terör örgütü devlet görevlilerini hedef alıyor. Antisemit örgüt üyeleri Yahudi Soykırımını inkar ediyor ve Almanya’nın Siyonistlerin güdümünde bir ülke olduğunu iddia ediyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün