Joseph Kahn, New York Times´ın genel yayın yönetmeni oldu

New York Times yönetimi, Joseph Kahn´ı bir sonraki genel yayın yönetmeni olarak seçti. Kahn, 1964´te kuruluşundan bu yana, gazetenin en yetkili makamında görev alacak beşinci Yahudi editör oldu.

Dünya
27 Nisan 2022 Çarşamba

Halihazırda Times'ın yönetici editörü olan Kahn'ın, Times geleneğine göre 65 yaşında emekli olacak Dean Baquet'in yerine geçmesi bekleniyordu.

Gazetenin sözcüsü Danielle Rhoades Ha, yaptığı açıklamada “Joseph Yahudi gelenekleriyle büyüdü. Yahudiliği uygulamasa da kendisini Yahudi olarak tanımlıyor” dedi.

Geçmişte görev alan Yahudi genel yayın yönetmenleri A.M. Rosenthal (1977-1986), Max Frankel (1986-1994), Joseph Lelyveld (1994-2001, 2003) ve Jill Abramson (2011-2014) idi. 

1980'lerin sonu ve 1990'ların başındaki çalkantılı dönemde, Çin'de Dallas Morning News'in dış haberler muhabiri olarak iki kez Pulitzer Ödülü kazanan Kahn, en büyük ofis malzemesi şirketi olan Staples'in sahibi Leo Kahn'ın oğlu. 

Whole Foods girişimine bağlı sağlıklı gıda mağazaları zinciri de kuran baba Kahn, Times'daki 2011 ölüm ilanından anlaşılacağı üzere, Holokost eğitimini teşvik etmek de dahil olmak üzere birçok hayırseverliği ile biliniyordu. Leo Kahn, Litvanyalı Yahudi göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmişti.

Hem haba ve hem oğul Kahn, Harvard Üniversitesinde eğitim aldı. Leo Kahn, Columbia Üniversitesinden gazetecilik alanında yüksek lisans derecesi aldı. Times, Kahn'ın terfisini bildirirken, baba ve oğlunun gazete haberlerini birlikte "incelemekten" keyif aldıklarını söyledi.

Kahn, 1990'larda Wall Street Journal ve 2000'lerin ortalarında Times adına, Çin'den yazdığı haberler ile önde gelen Çin muhabiri oldu. 2006'da orada yazdığı haberler ile ikinci Pulitzer Ödülü'nü aldı.

Joseph Kahn, Times'ın 14 Haziran'da görevi bırakacak olan ilk siyahi genel yayın yönetmeni Baquet'e yakınlığı ile biliniyor.

Times, kendini uzun süre önce Yahudi olarak tanımlamayı bırakan Ochs-Sulzberger ailesine ait. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün