Tapınak Tepesi´ndeki şiddet cuma namazının ardından yeniden başladı

Tapınak Tepesi´nde yaklaşık 150 bin kişinin Ramazan ayının üçüncü cuma namazını kılmasının ardından Filistinli isyancılar ve İsrail güvenlik güçleri arasındaki şiddet yeniden başladı.

Dünya
22 Nisan 2022 Cuma

İsrail basınında çıkan haberlere göre, cuma namazının bitmesini ve insanların dağılmasını bekleyen polis, saldırganların taş atmaya başlamasından sonra drone ile saldırganları kontrol altına almak amacıyla sersemletici bombalar attı.

Polis, dua edenlerden bazılarının ayaklanmaları durdurmaya ve saldırganları kovmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını kaydetti.

Cuma sabahı isyancılar ve polis arasındaki çıkan çatışmalar sabahın ilerleyen saatlerinde bastırılmıştı. Filistinliler, Hamas ve Filistin Yönetimi bayraklarıyla Mescid-i Aksa'nın çatısına çıkmıştı.

Polis, "Kutsal mekanlarda ve Kudüs'te ibadet etmek isteyenlerin güvenliğini sağlamak için birçok polis görev yaparken, isyan etmeyi ve kamu düzenini bozmayı seçenler var. Halkın refahını ve güvenliğini korumak için kanunsuz isyancılara karşı harekete geçmeye devam edeceğiz" dedi.

Filistin Kızılayı'na göre saldırılarda en az 27 kişi yaralandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün