Rusya´dan ABD ve Kanada´ya yaptırımlar

Rusya, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Metaverse´ün kurucusu Mark Zuckerberg´in aralarında bulunduğu 29 Amerikalı ile 61 Kanadalı hakkında yaptırım kararı aldı.

Dünya
22 Nisan 2022 Cuma

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, ABD ve Kanada çok sayıda Rusya vatandaşına ve kurumlara yaptırım uygulamıştı.

ABD ve Kanada’nın yaptırımlarına karşılık veren Rusya misilleme olarak, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Metaverse’ün CEO'su Mark Zuckerberg'in de aralarında olduğu 29 ABD vatandaşı ile 61 Kanada vatandaşı hakkında yaptırım kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaptırım listesinde Harris ve Zuckerberg’in yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in eşi, Beyaz Saray Genel Sekreteri Ron Klain, Beyaz Saray Kabine Sekreteri Evan Ryan, Savunma Bakanı Yardımcıları ve ABD Genelkurmay Başkanlığından bazı üst düzey yöneticiler bulunuyor.

ABD listesinde ayrıca ABC News televizyon sunucusu George Stephanopoulos, Washington Post köşe yazarı David Ignatius ve Rusya merkezli Meduza haber sitesinin editörü Kevin Rothrock da yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price gazetecilere verdiği demeçte, "Kendi halkına yalan söyleyen, komşularına gaddarca davranan, özgürlüğün olmadığı bir dünya yaratmaya çalışan bir hükümetin öfkesini kazanmanın övgüden başka bir şey olmadığını söylemeliyim" dedi.

Dışişleri Bakanlığı ABD’nin yanı sıra Kanadalı 61 diplomat, asker ve gazeteciyi yaptırım listesine dahil edildiğini duyurdu. Kanada Başbakanlık İletişim Direktörü Cameron Ahmad, Kanada'da yayın yapan CTS News kanalı sahibi Michael Melling ve Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson gibi isimler listede yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, listeye dahil edilen kişilerin Rusofobik (Rus düşmanlığı) politikalarından dolayı Rusya'ya giriş yasağı konulduğunu ifade etti.

Rusya daha önce de Zuckerberg'in Metaverse evreninin bir parçası olan Facebook ve Instagram'ın ‘aşırılıkçı’ örgütler olduğunu öne sürerek yasaklamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün