Tapınak Tepesinde gergin hafta sonu

Cuma günü, Mescid-i Aksa´nın avlusunda toplanan Filistinlilerin güvenlik güçlerine taş atması üzerine İsrail polisinin müdahalesiyle başlayan olaylar, Kudüs´ün gergin bir hafta sonu geçirmesine neden oldu.

Dünya
20 Nisan 2022 Çarşamba

Çok sayıda yaralı, çok sayıda gözaltı

Sabah namazında Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan gençlerin taş atmaya başlaması üzerine İsrail polisi müdahale etti. Olaylara neden olan kalabalığın dağıtılmasının ardından, cami yeniden ibadete açıldı. Olaylarda 150’den fazla Filistinlinin ve üç İsrail polisinin yaralandığı belirtilirken, İsrail yönetimi yüzlerce kişinin de göz altına alındığını duyurdu.

Pazar sabahı da bir grup Yahudi’nin Mescid-i Aksa’ya gitmesi üzerine benzer olaylar yaşandı. Polis korumasında avluya gezen fanatik grup, bir süre sonra ayrılınca, cami yeniden ibadet için açıldı.

Meclise de yansıdı

Yaşanan olaylar, İsrail siyasetinde de etkisini gösterdi. Koalisyonda yer alan Birleşik Arap Listesi, meclis ve koalisyondaki varlığını dondurduğunu açıkladı. Uluslararası kamuoyu olayların genişlememesi için temennide bulunurken, Tapınak Tepesinin kutsal konumunun korunması vurgusu yaptı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün