ABD Posta Servisi, Yahudi şair Shel Silverstein´ı onurlandırdı

Dünya
20 Nisan 2022 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi, 1999'da ölen Yahudi yazar, şair ve çizer Shel Silverstein'ın onuruna yeni bir pul serisi yayınladı.

Söz konusu pul, bir erkek çocukla bir ağaç arasındaki ilişkinin hikayesini anlatan Silverstein'ın belki de en ünlü kitabı olan “Veren Ağaç-The Giving Tree”yi anıyor. Anı pulunun üzerinde hikayedeki erkek çocuğun ağaçtan düşen elmayı yakalarkenki görüntüsü yer alıyor. Alt kısmında da Silverstein’ın ismi yazıyor. 

ABD Posta Servisi’nin web sitesinde yeni pul serisi ile ilgili açıklamada, “Yeni basılan bu pul serisi, 20. yüzyılın en yaratıcı yazar ve çizerlerinden biri olan olağanüstü derecede çok yönlü Shel Silverstein'ı (1930-1999) onurlandırıyor. Resimli kitabı ‘The Giving Tree’ ve ilginç şiir koleksiyonları her yerde çocuklar tarafından çok seviliyor” ifadeleri yer alıyor.

Silverstein 1930 yılında Chicago’da orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşta çizim yapmaya ve yazmaya başlayan Silverstein, yetişkin okuyuculara yönelik ilk karikatürlerini Japonya ve Kore’de askerken çizdi. Çocuk kitapları yazarı olmanın yanısıra, Silverstein aynı zamanda bir şarkı sözü yazarı ve oyun yazarıydı. 

ABD Posta Servisi'nin saygın Amerikalıları onurlandırmak ve anmak amacıyla bastığı özel üretim pul serileri arasında Yahudi kişilere ithaf edilen çok sayıda seri yer alıyor. 2005'te fizikçi Richard Feynman, 1995'te karikatürist ve mucit Rube Goldberg ve 1991'de “Funny Girl” müzikaline ilham kaynağı olan komedyen Fanny Brice da dahil olmak üzere birçok Yahudi bu özel basım pul serileri ile onurlandırıldı. Brice’ın yer aldığı pul serisini Yahudi çizer Al Hirschfeld tasarladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün