RBG´nin özel eşyaları Smithsonian´da sergilenecek

Dünya
13 Nisan 2022 Çarşamba

Merhum Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'un çocukları, yargıcın mahkemede geçirdiği zamana ve simgelediği popüler kültüre ilişkin onlarca objeyi Smithsonian Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi'ne bağışladı.

Sergilenecek objeler arasında, davalarda takmayı sevdiği ünlü "muhalefet" ve "oy çoğunluğu" yakaları, adli cübbesi, bir biblo ve onu tasvir eden Legoların yanı sıra çeşitli belgeler ve ödüller yer alıyor.

Bağışları kalıcı koleksiyonuna yerleştiren müze, Ginsburg'un başarılarını onurlandıran bir törende, yargıcı ölümünden sonra Büyük Amerikalılar Madalyası ile ödüllendirdi.

Smithsonian'dan yapılan basın açıklamasında, madalyanın "yalnızca alanlarında kalıcı bir etki bırakanları değil, aynı zamanda hayırsever ve insani çabalarıyla kendilerini farklı kılanları da onurlandırdığı" belirtildi. Ödülü geçmişte alan isimler arasında Madeleine Albright, Colin Powell, Tom Brokaw, Cal Ripken Jr., Billie Jean King, Paul Simon ve Dr. Anthony Fauci yer alıyor.

1993 yılında Yüksek Mahkeme'ye atanan Ginsburg, 2020 Roş Aşana arifesinde hayatını kaybedene kadar görevinin başındaydı. Washington Post, Ginsburg'un ailesinin, yargıcın vefatından birkaç hafta sonra, Smithsonian küratörlerini özel hakim odasına davet ettiği haberini yaptı.

James Ginsburg, "Her zaman, önem teşkil eden eşyaların gideceği yerin Smithsonian olacağına dair bir anlayış vardı. Annemin bütün bunları saklaması beni şaşırtmadı. Bu onun doğasında vardı. Eşyaları koruyan biriydi” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün