Litvanya´da Holokost anıtına Rus yanlısı grafitiler yapıldı

Litvanya´da 100 bine yakın insanın toplu katliamının gerçekleştiği Ponary´deki büyük Holokost anıtına 1 ve 3 Nisan tarihlerinde Rus yanlısı grafitiler yapıldığı açıklandı.

Dünya
8 Nisan 2022 Cuma

Merkezi Los Angeles’ta bulunan Uluslararası Yahudi insan hakları örgütü Simon Wiesenthal Center perşembe günü yaptığı açıklamada, Grafitilerin Rusya'nın Ukrayna'daki askerî harekâtını destekler nitelikte olduğunu ve ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirtti.

Litvanya Yahudi Cemaati 1 ve 3 Nisan tarihlerinde toplam 2 kere Ponary anıtına ‘Z’ ve ‘V’ harfleri çizildiğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı savaş tanklarında bulunan bu harflerin Z, ‘zafer’ ve V, ‘görev tamamlanacak’ anlamına geldiğini açıklamıştı.

Wiesenthal’in Doğu Avrupa işlerinden sorumlu direktörü, Holokost tarihçisi Dr. Efraim Zuroff, ‘‘Yerel Yahudi toplumu ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgali arasında bağlantı kurmak, antisemitizmin yayılmasına ilham verebilir, Yahudilere ve Yahudi kurumlarına yönelik saldırıları teşvik edebilir. Yerel makamları bu çirkin olayların faillerini bir an önce yakalamaya ve cezalandırmaya çağırıyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün