Filistin Yönetimi´nden Tel Aviv´deki terör saldırısını kınama

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Tel Aviv´in Dizengoff Caddesi´nde iki İsraillinin öldürüldüğü terör saldırısını kınadı.

Dünya
8 Nisan 2022 Cuma

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesinin yalnızca daha fazla kötüleşmeye yol açtığını belirterek, Ramazan, yaklaşan Pesah ve Paskalya Bayramlarının ortasında saldırıların durması çağrısında bulundu.

Bununla birlikte Abbas, İsrailli yerleşimcilerin olayı Filistinlilere yönelik saldırılar düzenlemek için bir bahane olarak kullanmaması konusunda uyardı. Abbas ayrıca El Aksa Camii'ne tekrarlanan baskınların ve kışkırtıcı eylemlerin devam etmesinin tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock perşembe akşamı saldırıyı kınayarak failleri ‘korkaklar’ olarak nitelendirdi. Baerbock, "İsrail'deki bir başka alçak terör saldırısında korkaklar Şabat'tan önceki akşamın tadını çıkaran Tel Aviv vatandaşlarına saldırdı. Ölenlerin yasını tutuyoruz ve aileleriyle baş sağlığı diliyoruz’’ dedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken perşembe günü Tel Aviv'deki terör saldırısının ardından bir açıklama yaptı. "Amerikalılar, Tel Aviv'de iki masum kişinin hayatını kaybettiği ve fazla sayıda kişinin yaralandığı bir başka terör saldırısının ardından İsrail halkıyla bir kez daha yas tutuyor" dedi.

İsveç, İngiltere, Polonya, Avusturya ve Avustralya ülkelerinden de saldırıyı kınama ve başsağlığı mesajları geldi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün