Netflix Yahudiler için çöpçatanlık dizisini duyurdu

Damdaki Kemancı´daki çöpçatan Yente, Netflix starı olma yolunda…

Dünya
6 Nisan 2022 Çarşamba

Yeni projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan medya sağlayıcısı ve yapım şirketi Netflix, ‘Hintli Çöpçatan’ dizisinin ulaştığı büyük başarının ardından, ‘Yahudi Çöpçatan’ dizisi çekme projesini başlattığını duyurdu.

Netflix’in iş birliği sitesi Tudum’da yayınlanan fakat projeyle ilgili detayların ve yayın tarihi bilgisinin verilmediği açıklamada dizide, ABD ve İsrail’den katılacak bekar kişilerin meşhur bir Yahudi çöpçatana başvurmalarının ardından gelişen olayların işleneceği yazıldı. Programda ruh eşini bulmak için yüzyıllardır devam eden geleneksel yöntemin, günümüzün dünyasında işe yarayıp yaramadığı sorgulanacak.

2020 Temmuz’unda yayına giren ‘Hintli Çöpçatan’ dizisi, bir kesim tarafından klişeleşmiş önyargıları desteklediği ve sınıf farklarını öne çıkardığı gerekçesiyle eleştirilmiş olmasına rağmen büyük ilgi görmüş ve Emmy ödüllerine aday gösterilmişti. ‘Yahudi Çöpçatan’ dizisini de, Hintli versiyonunun yapımcısı olan Industrial Media’ya bağlı The Intellectual Property Corporation çekecek.

Diğer yandan Netflix daha önce de, yaptığı ve yayınladığı ‘Unorthodox’ ve ‘My Unorthodox Life’ gibi programların, Ortodoks Yahudilerle ilgili olumsuz örnek olan karakterler içerdikleri iddiasıyla eleştirilmiş, özellikle ‘My Unorthodox Life’ın ikinci sezonunda, programda hayatı paylaşılan Haart Ailesi içinde son derece ciddi problemler yaşanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün