ABD´den Holokost´u anmak için 6 milyon adım kampanyası

İsrail-Amerikan Konseyi tarafından yükselen antisemitizmi gözler önüne sermek ve Holokost´ta hayatını kaybeden 1,5 milyon çocuğu anmak amacıyla nisan ayının başında 6 milyon adım kampanyası başlatıldı.

Dünya
5 Nisan 2022 Salı

Katılımcıların 6 milyon adım hedefini hızla aştığı ve 22 milyon adıma ulaştığı 2021’deki kampanyaya verilen desteğin ardından, Uluslararası Auschwitz Komitesi (IAC) bu yıl ülke çapındaki bireysel toplulukları altı milyon adım yürümeye teşvik ederek çıtayı yükseltmeye çalışıyor.

Kampanyaya katılanlar bu ay Philadelphia Sanat Müzesi'ndeki taş basamaklardan Los Angeles Holokost Müzesi'ne kadar yürüyecek. 1 Nisan’da başlayan yürüyüş mayıs ayı başında sona erecek.

Bu yılki 6 milyon adım kampanyasında, Fitbit, Garmin gibi giyilebilir fitness teknoloji cihazlarıyla ortaklık kurularak kampanyayı katılanların yürürken, koşarken veya egzersiz yaparken toplam adımlarını saymaları sağlanacak.

IAC'nin kurucu ortağı ve CEO'su Shoham Nicolet, "Ulusumuz, sinagoglara ve bireylere yönelik saldırılar nedeniyle endişeye kapılırken 6 milyon adım kampanyasıyla Holokost'u hatırlamak ve Yahudi karşıtı nefrete karşı sesimizi yükseltmek için bir araya geliyoruz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün