Müze´de etkinliklerle dolu bir hafta başlıyor

Toplum
6 Nisan 2022 Çarşamba

6 Nisan Çarşamba günü İzmirli Fotoğraf Sanatçısı Selim Bonfil’in kentin ilk fotoğrafhanelerinden biri olan ve 1902-1968 yılları arasında faaliyet gösteren ‘Foto Gagin Gözünden İzmir Yahudileri ve Karataş’ adlı fotoğraf sergisi 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesinde ziyaretçileri ile buluşuyor.

Aynı gün 15.30-18.30 saatleri arasında Gözlem Kitapevinden yeni çıkan ‘İzmir’de Yahudiler-Antik Smyrna’dan Günümüze’ adlı kitabın lansmanı ve satışı olacak.

Zengin fotoğraflar ve arşiv belgeleriyle desteklenen kitapta tarihsel bilgilerin yanında, düğünlerde ne yenirdi, hastanelerde hangi tedaviler uygulanırdı, kadınlar sokağa çıkarken nasıl giyinirdi, hangi batıl inançlar vardı, okullarda eğitim nasıldı gibi kültürel zenginlikleri anlatan bölümler de yer alıyor. Kitabın mimarlarından olan Sarit ve Selim Bonfil de kitabı imzalayacaklar. 

10 Nisan Pazar günü ise Sefarad Kültürünü Sefarad Müziği üzerinden tanıtan ‘Sefarad Müziği’ belgesel filmi saat 15.00’te ilk defa Neve Şalom Sinagogunda meraklılarının izlenimine sunulacak.
Ömür Şenol yönetmeliğinde ve yapımcılığında çekilen belgesel, Türkiye'de yaşayan ve Sefarad müziğine katkı sunmuş müzisyen, besteci, tiyatrocu, yazar ve akademisyenlerin yaşamlarından, icralarından ve anlatımlarından izler taşıyor. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün