Or Yom´da geçtiğimiz hafta…

Pandemi boyunca pansiyonerlerin sağlığı için kendilerine uygulanan kısıtlamalardan dolayı kurum içinde daha sık faaliyetlerde bulunan Or Yom bir süredir kısıtlamaları hafifleterek pansiyonerlerin dışarı çıkmalarına kısmi olarak izin vermeye başladı. Ancak gün içinde rutin ve sürpriz faaliyetleri de aksatmadan sürdürmeye devam ediyor.

Toplum
6 Nisan 2022 Çarşamba

Her sabah kahvaltı sonrası yemekhane ve teras katımızda pansiyonerlerimize kahve ikramında bulunarak aralarında ve profesyonel kadromuzla günün ilk sosyalleşme faaliyetleri başlıyor. Güzel havanın da etkisiyle öğleden sonra çay saatimizi bahçede geçirerek Geriatri bölümümüzde psikoloğumuz eşliğinde Montessori Aktivitesi gerçekleştiriyoruz.

Salı günleri gezi günümüz. Tarabya Hayrola Cafe'de hoş bir öğleden sonra geçirdik. Her gezi öncesi olduğu gibi temizlik ekiplerimiz öncesinde mekana giderek hijyeni sağladı.

Çarşamba günü sabah saatlerinde fizyoterapistimiz eşliğinde grup egzersizi yapıldı. 

Sinema günümüz olduğundan dolayı teras katımızda ‘Sen Yaşamaya Bak’ adlı film izlendi.

Ayrıca geriatri pansiyonerlerimizin el becerilerini geliştirmek için sanat terapisi düzenlendi.

Ertesi gün teras katımızda ‘Bağırsak Rahatsızlıklarında Beslenme Eğitimi’ sunumu diyetisyenimiz ve stajyer öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Her ayın son perşembe günü gerçekleştirilen toplu doğum günü etkinliğimizle kurumumuzda yaşayan pansiyonerlerimizden mart ayında doğmuş olanlara hediyeleriyle birlikte küçük bir parti düzenledik. 

Cuma günü ise psikologumuz eşliğinde geriatri servisimizde yaşamlarını sürdüren pansiyonerlerimizle bilişsel gelişim aktiviteleri, sosyal servis çalışanlarımız ile de teras katımızda renkli kokulu taş yapımı aktivitesi gerçekleştirildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün