İsrail´den lens teknolojilerinde çığır açacak araştırma

Kudüs İbrani Üniversitesi´ndeki araştırmacılar, lens teknolojisini sonsuza dek değiştirebilecek, endüstride devrim yaratabilecek ve yüksek çözünürlüklü kameraların maliyetini önemli ölçüde azaltabilecek çığır açan bir araştırma yayınladı.

Dünya
4 Nisan 2022 Pazartesi

Kudüs İbrani Üniversitesi Nanobilim ve Nanoteknoloji Merkezi Direktörü Prof. Levy ve Dr. Jacob Engelberg, lens görünümünü standart hale getirmek için bir yöntem geliştirdiler. Prof. Levy, bu yöntemle hazırlanan lenslerin çok daha küçük, daha hafif ve daha uygun maliyetli ürünler olacağını belirtti.

Intel, Meta ve Microsoft gibi şirketlerle birlikte çalıştıklarını belirten Levy, ‘‘Kameralar, dürbünler ve dronlar gibi cihazlarda lensler bu zamana kadar kavisli ve hacimliydi. Kalın, ağır ve pahalı lenslerle teknolojik ancak bir yere kadar ilerleyebilir’’ dedi.

İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve İsrail Yenilik Kurumu tarafından finanse edilen araştırmalar sayesinde, Levy ve Engelberg lens teknolojilerini ölçmek ve değerlendirmek için önemli parametreler yayınladılar.

İsrail İnovasyon Kurumu, Teknoloji Altyapısı Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Aviv Zeevi, ‘‘Bu yeni lens teknolojisiyle birlikte, cep telefonları, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve insansız hava araçları alanlarında özel projeler, ekonomik ve teknolojik atılımlar yapılabilir’’ dedi.

Levy, araştırmalarının lens teknolojisi pazarını geliştireceğine inandığını belirterek, ‘‘Bu teknoloji, fotoğrafçılık, videografi, telekomünikasyon, bilgi işlem ve optik gibi birçok endüstride devrim yaratabilir’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün