İran, ABD´yi Viyana´daki müzakereleri durdurmakla suçladı

İran, ABD´yi Tahran´ın nükleer programı anlaşmasını yeniden canlandırmak için Viyana´da yürütülen müzakereleri durdurmakla suçladı.

Dünya
4 Nisan 2022 Pazartesi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade yaptığı açıklamada, “Müzakerelerin durmasından ABD sorumlu. Anlaşmaya çok yaklaşılmıştı. Tahran sonsuza kadar beklemeyecek. ABD, bu anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda bir karar vermeli” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçen hafta yaptığı açıklamada, Viyana’daki müzakerelerde çok az konuda sorun kaldığını ve bunların çözülmesi konusunda İran’ın karar vermesi gerektiğini duyurmuştu. İran ise anlaşmaya varılması konusunda hala çözüm için bekleyen önemli sorunlar olduğu görüşünde.

İran, Viyana'daki nükleer görüşmelerde anlaşmaya varılması için ABD'nin ‘Yabancı Terör Örgütleri’ listesinde yer alan Devrim Muhafızları Ordusu ile İranlı kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımların kaldırılmasını istiyor. İran ayrıca gelecekteki herhangi bir ABD başkanının anlaşmadan çekilmeyeceğine dair garanti istiyor. 

ABD medyasında yer alan haberlere göre, İran’ın müzakerelerdeki ısrarı üzerine Washington yönetimi Devrim Muhafızları Ordusunu terör listesinden çıkarma konusunu değerlendirdiği iddia edildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün