Herzog ile telefonda görüşen Erdoğan terör saldırılarını kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrailli sivillere yönelik son terör saldırılarını kınadı.

Dünya
2 Nisan 2022 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Herzog’un Türkiye’ye yaptığı ziyaretle ikili ilişkilerde yakalanan ivmenin sürdürülmesini arzu ettiklerini belirterek, özellikle enerji alanında yapılacak anlaşmaların iki tarafında menfaatine olacağını dile getirdi.

İsrail’in farklı şehirlerinde son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınayan Erdoğan, hayatını kaybedenler için taziye, yaralananlar için şifa diledi.

Erdoğan, İsrail ve Filistin Yönetimi tarafından yapılan sağduyulu beyanların tansiyonun düşürülmesi bakımından çok kıymetli bulduğunu belirtti.

Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya veya İsrail’e girmelerinin engellenmemesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının son 10 günü Mescid-i Aksa’nın 24 saat ibadete açık tutulması ve gayrimüslimlerin ziyaretlerine kapatılması konusunda İsrail makamlarının gösterdiği hassasiyeti sürdürmelerini beklediğini yineledi.

Ramazan ayının ve Pesah Bayramı'nın sükûnet ve barış içinde geçmesini temenni eden Erdoğan, Herzog’un ve tüm Musevilerin Pesah Bayramı'nı kutladı.

Herzog da Ramazan ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini iletti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün