İsrail ve BAE´den tarihi ticaret anlaşması

Beş aylık müzakerelerin ardından, İsrail ve BAE cuma günü "önemli ve tarihi bir dönüm noktası" olarak nitelendirilen bir serbest ticaret anlaşması imzaladı.

Dünya
1 Nisan 2022 Cuma

İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai, ticaret anlaşması dördüncü ve son tur görüşmeleri için BAE Dış Ticaret Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile salı günü Kudüs'te bir araya geldi. İkili cuma günü ise Kudüs'teki David Citadel Otel'de serbest ticaret anlaşması imzaladı.

Barbivai yaptığı açıklamada, “İbrahim Anlaşmalarının imzalanmasından bu yana ekonomi ve sanayi bakanlıkları İsrail ile BAE arasındaki ekonomik ilişkileri genişletmek ve ekonomik potansiyelini gerçekleştirmek için çalışıyor. Müzakerelerin sonuçlandırılması, ülkeler arasındaki ilişkilerde önemli ve tarihi bir dönüm noktası. İsrail iş dünyasıyla ticari ilişkiler kurmaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamaya göre, gıda, tarım, kozmetik, tıbbi ekipman ve ilaç dahil olmak üzere ülkeler arasında ticareti yapılan ürünlerin yaklaşık yüzde 95'i gümrük vergisinden muaf tutulacak. Bazı ürünler hemen bazıları ise kademeli olarak muaf tutulacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün