Jerusalem Post Tottenham Hotspur Stadyumunda Londra Konferansı düzenledi

Jerusalem Post´un Birleşik Krallık İsraiI İş İnsanları Derneği ortaklığında ilk kez düzenlediği Londra Konferansı 31 Mart´ta Tottenham Hotspur stadında gerçekleşti. Açılış ve gala ise önceki akşam Lordlar kamarasında protokol katılımı ile birlikte yapıldı.

Dünya
1 Nisan 2022 Cuma

Fiona Duenyas/Londra

Etkinliğe sanal ortamda katılan İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dünya Yahudi Kongresi Ronald S. Lauder’in açılış konuşmalarının ardından konferans, paneller ile devam etti.

İsrail, Birleşik Krallık, Almanya ve Avrupa Komisyonu’ndan bakanlar ve üst düzey yetkililer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, aktivistler, sporcular ve iş insanları panelistler arasında yer aldı.

Farklı yaş grupları ve arka planlardan onlarca konuşmacı ve panelistin görüşlerini paylaştığı organizasyonda antisemitizm, spor, teknoloji, eğitim, İbrahim Anlaşmaları, Holokost ve Ukrayna’da yaşananlar başta olmak üzere Yahudileri ve birlikte yaşama kültürünü etkileyen pek çok unsur ele alındı.

Birleşik Krallık Adalet Bakanlığından Lord David Wolfson konuşmasında antisemitizmi nefret suçu olarak tanımladı ve antisemitizm ile olan savaşın ırkçılıkla mücadelenin bir parçası olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Holokost oturumunda Holokost’tan kurtulan 91 yaşındaki Eve Kugler’in yanı sıra Holokost Kurtulanlarının torunları, Holokost’ta transit vize vererek binlerce yahudinin hayatını kurtaran Japon diplomat Chiune Sugihara’nın torunu ve tüm ailesi Nazi subayı olan Carolin Hohnecker’in bir arada bir daha asla bu trajedilerin yaşanmaması için birlikte haykırdı.

Arap İsrailli aktivist Yoseph Haddad terörün tüm İsraillilerin ortak sorunu olduğunu ve tüm kesimlerin etkilendiğini belirtti.

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, son dönemde İsrail’de yaşanan terör eylemlerine en ağır şekilde karşılık verileceğini ve koalisyonun bu konuda fikir birliği içinde olduklarını belirtti.

Shaked, Ukrayna’da yaşananların ardından Rusya ve Ukrayna’dan 50-100 bin kişinin İsrail’e geleceğini öngördüklerini duyurdu. Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu CEO’su Eric Fingerhut ise Ukrayna’da yaşananlardan etkilenen Yahudiler için günler içersinde 50 milyon doların üzerinde bağış topladıklarını duyurdu.

İş insanı Sylvan Adams yaptığı konuşmada Kasım ayında Tiberya’da düzenleyecekleri Ortadoğu Şampiyonası’na değindi. 6 binin üzerinde katılımcı bekleyen müsabakalara Ibrahim anlaşmaları çerçevesinde normalleşen ilişkiler sayesinde çok sayıda Ortadoğu ülkesinden de katılımcıların yer alacağını belirtti.

Chelsea Futbol Kulübü ev sahipliğinde yapılması planlanan etkinlik İngiltere'nin Rusya'ya uyguladığı ambargolar kapsamında Roman Abramovich’in ülkedeki varlıklarını dondurması sonrasında Tottenham Hotspur Futbol Kulübü ile anlaşılarak yeniden düzenlendi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün