İsrail Savunma Kuvvetleri: "Terör saldırıları dünyanın dört bir yanında Yahudilere yayılabilir"

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, İsrail´deki mevcut terör saldırılarının dünyanın dört bir yanındaki Yahudilere yayılabileceği konusunda uyardı.

Dünya
1 Nisan 2022 Cuma

Channel 13’ün perşembe günü bildirdiğine göre, Kohavi uyarısını, bir hafta içinde 11 İsraillinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları tartışmak üzere Güvenlik Kabinesi ile düzenlediği toplantıda yayınladı.

Kohavi, "Son saldırıların ardından teröristlerin dünyadaki İsraillileri ve Yahudileri hedef alabileceğini düşünüyoruz. Endişeliyiz" dedi.

Mossad, Şin Bet ve Askeri İstihbarat'ın bu tür saldırıları önlemek için ek önlemler alması gerekeceği belirtildi.

Hükümet perşembe günü güvenlik önlemleri için 56,6 milyon dolar ek fon ayırdığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, ‘‘İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her alanda çalışıyoruz’’ dedi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Kohavi ve Merkez Komutanlık Şefi Tümgeneral Yehuda Fuchs ile yaptığı güvenlik değerlendirmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, saldırı ve savunma eylemleri planladıklarını ifade etti.

Gantz, "Ne pahasına olursa olsun bu terör dalgasını kıracağız. Barış ve istikrarı güçlü, akıllı ve sorumlu bir şekilde geri getireceğiz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün