İsrail´de yeni terör saldırısı

Bir İsrailli, perşembe sabahı Batı Şeria´daki Neve Daniel yerleşimi yakınında otobüste bir Filistinli tarafından bıçakla ciddi şekilde yaralandı.

Dünya
31 Mart 2022 Perşembe

30 yaşındaki Filistinli terörist, saldırıdan kısa bir süre sonra etkisiz hale getirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı olay yerinde tedavi etti ve bilinci tamamen açık haldeyken tedavinin devamı için Kudüs'teki Shaare Zedek Tıp Merkezi'ne götürdü. Diğer bazı otobüs yolcuları ve olay yerinde şok geçiren Arap otobüs şoförü tedavi edildi. Bu olayla birlikte İsrail’de son bir haftada 4. kez terör saldırısı yaşandı. Olaylarda 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Terör saldırısı, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) son zamanlarda yaşanan terör saldırılarında karşı başlattığı operasyonda, üç Filistinlinin öldürüldüğünün açıklanmasından saatler sonra gerçekleşti.

İsrailli yetkililer, hafta sonu başlayacak Ramazan'ın terör saldırılarını daha da artırabileceği konusunda uyarılarda bulundu. İsrail kabinesi çarşamba gecesi, şiddetin artmasını engellemek için Ramazan ayı boyunca operasyon yapmama kararı aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün