Deborah Lipstadt ABD antisemitizmle mücadele ve gözlem elçisi olarak atandı

ABD Senatosu çarşamba günü, Holokost tarihçisi Deborah Lipstadt´ın Biden yönetiminin antisemitizmle mücadele ve gözlem elçisi olmasını onayladı.

Dünya
31 Mart 2022 Perşembe

ABD’de Cumhuriyetçi Parti (GOP) Milletvekilleri Lipstadt’ın adaylığına karşı temkinliydi. GOP milletvekilleri 8 aydır Lipstadt ve Biden’ın diğer adaylarının senato tarafından onay almasını engelliyordu. Ancak Yahudi grupları, Lipstadt'ın yüksek nitelikleri olduğunu belirtti ve pozisyonu boş bırakmanın ABD'nin büyüyen antisemitizm dalgasına karşı koyma kabiliyetini önemli ölçüde engellediğini öne sürdü.

Demokrat Senatör Jon Ossoff çarşamba gecesi yapılan oylamada söz alarak, ‘‘Şu anda biz konuşurken, bu ülkede ve tüm dünyada antisemitizm belası artmaya devam ediyor. Eğer 'bir daha asla' demeye devam etmek istiyorsak Deborah Lipstadt'ın ABD adına antisemitizmle savaşını kabul edelim’’ dedi.

Ossoff'un desteğini dile getirmesi ve kimsenin itiraz etmemesi üzerine, Lipstadt’ın antisemitizm elçiliği oybirliğiyle onaylandı.

Lipstadt, Emory Üniversitesinde Modern Yahudi ve Holokost Araştırmaları Profesörü olarak görev yapıyor. Tarihçi Lipstadt’ın sayısız kitabı bulunuyor. 2019'da kaleme aldığı ve aynı yıl Ulusal Yahudi Kitabı Ödülünü kazanan 'Antisemitizm: Burada ve Şimdi' kitabı, Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) tarafından antisemitizm konusunda bir el kitabı olarak kabul ediliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün