İsrail´den ´yalnızlığa´ karşı yeni uygulama

Dünya
30 Mart 2022 Çarşamba

İsrail’de yeni geliştirilen bir sosyal ağ uygulaması, korona virüsü salgınının bir başka yan etkisi olan yalnızlık ile mücadele etmeyi hedefliyor.

İngilizce ‘hobiler’ kelimesinin karşılığı şeklinde okunan bir anlamı olan Hobiz uygulaması, bulunduğunuz yere göre, yakınlarınızda bulunup sizinle aynı aktivitelerle ilgilenen kişilere ulaşmamızı sağlayan bir arama gerçekleştiriyor.

Uygulamanın kurucu ortaklarından Matan Burstein kuruluş aşamasını, “Herşey üçüncü ortağımızın yaşadığı bir sıkıntıyla başladı. İdo, futbol oynayacak bir grup arıyor fakat bulamıyordu. Facebook ve Google üzerinden istediğine ulaşamayınca, uygulamanın diğer ortağı olan Amit Kaplan ve bana ulaştı,” diye anlattı.

Ido’nunu yaşadıkları, yazılım takımına Hobiz adını verdikleri sosyal bir iletişim ağı uygulaması geliştirme ve böylece kutu oyunları, spor ve diğer çeşitli aktiviteleri seven insanları buluşturma imkanı yaratma fikrini verdi.

Hobiz şu an sadece İsrail içinde kullanılıyor olsa da, uygulama bu yıl sonuna dek başta ABD olmak üzere tüm ülkelerde aktif hale geçerek, kullanıcı ağını uluslararası genişletmeyi hedefliyor.

Hobiz üzerindeki topluluklar, genel olarak ilgi alanları ve aktiviteler altında farklı gruplarda bir araya geliyor. Gönüllü temizlik ekiplerinden spor kulüplerine çeşitlilik gösteren bu topluluklar dışında uygulama özellikle aileleriyle birlikte yaşayan otizmli bireyler için önemli bir sosyalleşme kaynağı haline geldi.

İsrailli i24NEWS’e konuşan Burstein, “Otizmli bireylerden oluşan bir kullanıcı grubumuz var. Bu kişilerin pek arkadaşları da olmadığından pandemi onlar için özellikle daha da yalnız geçti. Hobiz üzerinden çocukları yelpaze üzerinde olan diğer aileler ile bir topluluk oluşturdular ve artık her ay düzenli olarak bir araya geliyorlar” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün