Zelenskiy´den ABD´ye: ´´Abramovich´e yaptırım uygulamayın arabulucu olabilir´´

The Wall Street Journal´a göre, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, bu ayın başlarında ABD Başkanı Joe Biden´den Rus-İsrail milyarderi Roman Abramovich´i yaptırım listesinden çıkarmasını istedi.

Dünya
24 Mart 2022 Perşembe

Hem AB hem de Birleşik Krallık, Abramovich'e karşı yaptırımlarını sürdürürken, Londra'nın Chelsea Futbol Kulübü de dahil olmak üzere kendi yetki alanlarındaki varlıklarını dondururken, ABD şimdiye kadar davayı takip etmekten kaçındı.

The Wall Street Journal’in haberine göre, ABD, AB ve Birleşik Krallık gibi Rusya’nın Ukrayna'dan çekilmesi için oligarklara yaptırım uygulamayı planlıyordu. Ancak Zelenskiy'nin çağrısının ardından Milli Güvenlik Kurulu ve Hazine Bakanlığı'na yaptırımı ertelemesi talimatını verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yaptırım listesi hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Roman Abramovich'in bir sözcüsü oligarkın Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapmak istediğini belirtti. Sözcü, "Abramovich Ukrayna'daki Yahudi örgütleri de dahil olmak üzere taleplere dayanarak, barışı mümkün olan en kısa sürede yeniden sağlamak için elinden geleni yapıyor" dedi.

Ancak adı açıklanmayan ABD'li yetkililer Journal'a, Abramovich'in Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerde yardımcı olduğuna ikna olmadıklarını ve istihbarat değerlendirmelerinin de aynı sonucu çıkardığını ifade etti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün