İran Devrim Muhafızları Komutanından İsrail ve ABD´ye füze tehdidi

İran haber ajansı Tasnim´in bildirdiğine göre, İran Devrim Muhafızları (IRGC) Baş Komutanı Hüseyin Selami çarşamba günü İsrail ve ABD gibi İran düşmanlarının "son kullanma tarihi" olduğunu belirterek tehdit etti.

Dünya
24 Mart 2022 Perşembe

İran'ın güneybatısındaki Dezful şehrinde Devrim Muhafızları askerlerinin önünde konuşan Selami, İsrail’e uyarıda bulundu ve İran'ın ABD tarafından uygulanan yaptırımlarla ilgili müzakerelere yaklaşımı hakkında bilgi paylaştı.

IIRGC Komutanı Selami, ‘‘İsrail dikkatli olmadığı takdirde füzelerimize katlanmak zorunda kalacak. Amerika'nın güçlü ve agresif yaptırımları da Devrim Muhafızları'nı her şekilde güçlendiriyor’’ dedi.

Selami, Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin Amerika'da öldürülmesine atıfta bulunarak, "Şehitlerimiz için sadece cenaze törenleri yapmıyoruz, aynı zamanda onların intikamını da alıyoruz" dedi.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı bir Twitter hesabı, Kuzey Irak'taki Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında İsrail'e ait olduğu belirtilen bir merkeze yaptıkları drone ve füze saldırısına atıfta bulunarak İsrail'e yönelik bir tehdit yayınladı.

Paylaşımda, "Sizce her şey Erbil'le mi bitti? Zamanınız azalıyor" ifadeleri yer aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün