Schwarzenegger Rus birliklerine seslendi: “Babamın Nazi ordusunda yaptığı hataları tekrarlamayın”

Ünlü oyuncu ve California Eyaleti eski Valisi Arnold Schwarzenegger Twitter´da, Rus askerlerine Ukrayna´daki savaşı bitirme çağrısında bulunduğu bir video yayınladı.

Dünya
23 Mart 2022 Çarşamba

Schwarzenegger, "Rus halkını seviyorum. Bu yüzden size gerçeği söylemek zorundayım" başlığı ile yayınladığı dokuz dakikalık videoda, doğrudan Rus halkına seslenerek devlet propagandasının içine düştüklerini ve Ukrayna'da neler olduğunu anlamadıklarını söylüyor.

‘Terminatör’ filminin ünlü yıldızı Rus izleyicilere, Ukrayna hükümetinin "Nazi" olduğu iddialarının yanlış olduğu uyarısında bulunurken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Yahudi olduğuna ve Holokost'ta ailesinin çoğunu kaybettiğine dikkat çekiyor.

Schwarzenegger, “Hükümetinizin size bu işgalin Ukrayna'yı Nazilerden arındırmak için bir savaş olduğunu söylediğini biliyorum. Bu doğru değil. Bu savaşı Ukrayna başlatmadı. Ne milliyetçiler ne de Naziler başlattı. Kremlin'de iktidar olanlar bu savaşı başlattı. Bu Rus halkının savaşı değil” diye sözlerine devam ediyor.

Schwarzenegger videoda ayrıca, II. Dünya Savaşı sırasında bir Nazi askeri olan ve Leningrad'da savaşan babasından da bahsediyor. Babasının Nazi propagandası tarafından büyülendiğini ve savaştan fiziksel ve duygusal olarak yıkılmış bir adam olarak döndüğünü dile getiriyor. Schwarzenegger, babasının görevinin gerçek sebebinin kendisinin düşündüğünden farklı olduğunu fark ettikten sonra suçluluk duygusuyla tükendiğini sözlerine ekliyor.

Schwarzenegger ayrıca doğrudan Rus askerlerine hitap ederek, sivillere, okullara ve çocuklara saldırdıklarını hatırlatıyor ve onları babasının hatalarını tekrarlamamaları konusunda uyarıyor: “Bu yasadışı bir savaş, Hayatlarınız, uzuvlarınız, geleceğiniz tüm dünya tarafından kınanmış anlamsız bir savaş uğruna feda ediliyor.”

Doğrudan Rusya Devlet Başkanı Putin'e de açık sözlülükle hitabeden ünlü aktör "Bu savaşı sen başlattın, sen yönetiyorsun, sen durdurabilirsin" diyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün