Tel Aviv´de 53 yıllık diplomatik ilişkilerin ardından Singapur Büyükelçiliği açılacak

Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmasından yarım yüzyıl sonra, Tel Aviv´de bir büyükelçilik açacaklarını duyurdu.

Dünya
22 Mart 2022 Salı

Ortadoğu turunun bir durağı olarak İsrail’e gelen bakan Balakrishnan, Kudüs'te yaptıkları görüşmede kararı İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'e bildirdi.

Singapur Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada büyükelçiliğin, “İsrailli ortaklarla iş birliğini genişletmek isteyen Singapur şirketlerine hizmet edeceğini ve destekleyeceğini” belirtti. Elçiliğin ne zaman açılacağına dair bir bilgi verilmedi.

Balakrishnan Lapid'e iki ülkesinin "Dünya pandemiden uzaklaşırken, tarım-gıda teknolojisi, sağlık teknolojisi, yapay zekâ ve dijitalleşme gibi gelişmekte olan alanlarda iş birliğini derinleştirmesi gerektiğini" ifade etti.

Balakrishnan'ın pazartesi günü ilerleyen saatlerde teknoloji yatırım platformu OurCrowd'u ziyaret etmesi ve diğer İsrailli teknoloji liderleriyle görüşmesi planlanıyor.

Lapid yaptığı açıklamada, "Singapur hükümetinin ilişkilerin kurulmasından bu yana ilk kez İsrail'de büyükelçilik açma kararını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün