865 kuruluştan IHRA´nın antisemitizm tanımını onay

Antisemitizmle Mücadele Hareketi (CAM) ve Tel Aviv Üniversitesi´ne bağlı Avrupa Yahudileri Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan bir araştırmada, 2016´dan beri dünya çapında 865 kuruluşun Uluslararası Holokost Anma İttifakı (IHRA) antisemitizm tanımını benimsediğini gösteriyor.

Dünya
18 Mart 2022 Cuma

Bir dizi uluslararası kuruluş, hükümetler, belediyeler, STK'lar, üniversiteler, spor kulüpleri, şirketler ve diğer kurumlar bu tanımı antisemitizme karşı politikaları için yol gösterici çerçeve olarak benimsediğini açıkladı.

CAM CEO'su Sacha Roytman Dratwa yaptığı açıklamada, “Özellikle son yıllarda antisemitizmin belirgin artışıyla birlikte, evrensel olarak kabul edilmiş bir antisemitizm tanımına ihtiyaç olduğu açık. Yahudilere karşı nefret ve kışkırtmanın sınırlarını net bir şekilde belirlememiz gerekiyor, hiçbir topluluk böyle rahatsız edici bir durumu kabul etmez. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetleri, iş dünyasını, sivil toplumu ve inanç topluluklarını IHRA'nın tanımına karşı çıkanlara karşı mücadele etmek konusunda birlik olmaya çağırıyorum. Aynı zamanda, Yahudi cemaatinin kurumsal ve taban düzeyindeki müttefiklerini de tanımı benimsemeye çağırıyorum’’ dedi.

Tel Aviv Üniversitesinden Prof. Dina Porat, "2021'de IHRA'nın tanımına istikrarlı bir fikir birliği inşa edildiğini açıkça gördük. 2022’de daha fazla ülke ve kuruluşun tanıma katılacağını umuyoruz" dedi.

Yalnızca 2021'de dünya çapında 200 kuruluş, tanımı onayladı. 2022'de ise şimdiye kadar 20 kuruluş da tanımı benimsedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün