Ukraynalı Holokost Kurtulanları İsrail´de

Üç İsrailli kurtarma ekibi, Ukraynalı Holokost Kurtulanları ve Rusya´nın işgali sırasında yaralanan diğer siviller olmak üzere 13 kişiyi kurtarmak ve tedavi etmek için İsrail´e getirdi.

Dünya
18 Mart 2022 Cuma

Channel 13 News'un perşembe günü bildirdiğine göre, Zaka, Hatzolah Air ve Magen David Adom isimli kurtarma ekipleri 70 bin dolar yardım toplayarak Moldova'da bekleyen yaralıları tıbbi ekipmanlı özel bir jet kiralayarak İsrail’e getirdi.

Zaka ekibinin şefi Haim Otomazgin Channel 13'e verdiği demeçte, "Bu çılgın bir paradoks, oraya her şeyini kaybetmiş insanları bulmak için lüks bir jetle gittik’’ dedi.

Tahliye edilenlerin çoğu, daha önce her iki bacağını da kaybetmiş bir kadın da dahil olmak üzere Ukrayna'da artık mevcut olmayan tıbbi tedaviye ihtiyaç duyan Holokost Kurtulanlarıydı.

Aralarında 85 yaşındaki Maya Zernova da vardı.

Zernova İkinci Dünya Savaşı başladığında 5 yaşındaydım, hatırlayabildiğim tek şey acıydı" dedi.

Zernova Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini denazifikasyon olarak açıklamasına atıfta bulunarak, ‘‘Bizi Ukrayna'da Nazilerden kurtarmak istiyorlar, İnsanları öldürerek mi? Onları evsiz bırakarak mı kurtaracaksınız?’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün