Suriye´den Rusya´ya 40 bin paralı asker

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın, Ukrayna´daki savaş için Rusya´ya yaklaşık 40 bin asker vereceğini açıkladı.

Dünya
18 Mart 2022 Cuma

Ukrayna istihbaratına göre, 40 bin askerin yanı sıra yakın gelecekte Suriye'den Rusya ve Beyaz Rusya'ya silah transferi de yapılacak.

Ukrayna istihbaratının 13 Mart tarihli bir raporuna göre, Rusya'nın Suriye genelinde Şam, Halep, Hamma, Rakka ve Deyrizor'da 14 asker toplama merkezi açtığı belirtildi. Rusya'nın yabancı paralı askerlere savaşmaları için aylık 300-600 dolar arasında maaş ödediği bildirildi.

Paralı askerlerin işgal altındaki Ukrayna topraklarında düzeni sağlamak için yalnızca polis olarak görev yapacakları ifade edildi.

Ek olarak, Rus devlet medyasının perşembe akşamı bildirdiğine göre, Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadırov Ukrayna'daki Rus güçlerine yardım etmek için 1000 Çeçen askeri göndereceğini açıkladı.

ABD Ordusu Merkez Komutanlığı Başkanı Kenneth Macknezie'ye göre, bu bilgilere rağmen ABD, Ortadoğu’dan herhangi bir askeri yardımın Rusya’ya gelmediğini belirtti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün