Zelenskiy´den İsrail Meclisi´nde yapacağı konuşmada Holokost´a atıf

Ukraynalı bir milletvekili çarşamba günü yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Zelenskiy´nin haftaya Knesset´e yapacağı bir konuşmada ülkesinin Rusya´nın işgaline karşı verdiği mücadeleyi Holokost´a benzeteceğini açıkladı.

Dünya
17 Mart 2022 Perşembe

Ukraynalı liderin Knesset'in tatilde olması ve binada tadilat yapılacak olması nedeniyle, milletvekillerine video bağlantısı yoluyla, önümüzdeki hafta Zoom üzerinden hitap edeceği duyuruldu.

Milletvekili Olga Vasilevskaya-Smaglyuk, Kan Kamu Radyosuna verdiği röportajda, Zelenskiy'nin Holokost kurbanların ve Ukraynalıların durumunun benzerliğini konuşacağını belirtti.

Smaglyuk ayrıca çatışmayı sona erdirmek için devam eden müzakereler sırasında Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yüz yüze görüşmesini umduğunu dile getirdi.

Smaglyuk, böyle bir görüşmenin Belarus veya Ukrayna'da yapılmasının olası olamadığını Kudüs'te bir barış zirvesi yapılmasını umduğunu ifade etti.

İsrail’i Ukrayna'ya daha fazla yardım etmeye çağıran Smaglyuk, “Yahudiler Holokost'ta olanları hatırlıyor ve yardım etmeleri gerekiyor” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün