ADL´den sosyal medya antisemitizmini izlemek için yeni algoritma

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) salı günü yaptığı açıklamada, Çevrimiçi Nefret Endeksi adlı bir sistem kurduğunu ve bunu sosyal medya platformlarında antisemitizmi ölçmek için geliştirilen ilk araç olduğunu duyurdu.

Dünya
11 Mart 2022 Cuma

ADL geliştirdikleri algoritmanın antisemit yorumları tespit edebildiğini ve bunların kaldırılmasına yardımcı olduğunu için milyonlarca gönderiyi hızlıca gözden geçirebildiğini belirtti.

ADL geçen yıl ağustos ayında, 1 hafta boyunca, haberleşme ve tartışma sitesi olan Reddit’te algoritmasını denediğini açıkladı. ADL, 1 hafta boyunca Reddit’te yapılan 40 milyon paylaşımdan 2 bininde Yahudi karşıtı yorumlar belirlediklerini ifade etti. ADL ayrıca 1 hafta boyunca Twitter’da yaptıkları araştırmada 440 milyon tweet arasında 27. 400 antisemit tweet belirlediklerini açıkladı.

ADL CEO'su Jonathan Greenblatt, ‘‘Çevrimiçi Nefret Endeksi'ne ihtiyaç duyuluyor. Çünkü sosyal medya şirketleri platformlarında nefret söyleminin yayılmasını engelleme çabaları konusunda yeterince şeffaf değiller. Bu algoritmayı, sosyal medya platformlarını proaktif olarak nefreti azaltıp, içerik moderatörlerinin raporlara ne kadar iyi yanıt verdiğini gözlemlemek için kullanacağız" dedi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün