İran medyasından Zelenskiy´e iftira makalesi

İran Devrim Muhafızları Ordusu´na bağlı hükümet yanlısı medya kuruluşu Fars News, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy´i aşağılayan ve Yahudi karşıtı sözler kullanan bir makale yayınladı.

Dünya
11 Mart 2022 Cuma

Fars News web sitesinin ana sayfasında yer alan 10 Mart tarihli makalede Zelenskiy’nin, her türlü ahlaki ve mali yolsuzlukları kullanarak güç ve zevk elde etmeye çalışan biri olduğu ifade edildi. Ayrıca Zelenskiy’nin komedyenlik kariyerinde müstehcen işler yaptığı ve uyuşturucu, kumar ve fuhuşu desteklediği belirtildi. 

Makalede, “Zelensky'nin hedonist (hazcı) yaşam tarzı onu Amerikalıların elinde etkili bir araç haline getirdi. Sinema ve televizyon geçmişi ve tabii ki sosyal medyadaki çalışmaları da bu iddiayı destekliyor. Zelenskiy, diğer birçok Batı yanlısı lider gibi bir ülkeyi en üst düzeyde yönetecek siyasi kimliğe sahip değil’’ ifadelerine yer verildi.

Makalede ayrıca Zelenskiy’nin Yahudi yetkililerle ve George Soros gibi zenginlerle derin bağları olduğu, İbranice’yi çok iyi bildiği ve Facebook gönderileri aracılığıyla dünyadaki Yahudilere hitap ettiğini iddia edildi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün