Abramovich, Chelsea FC´yi satarak gelirlerini Ukrayna kurbanlarına bağışlayacak

Rusya´nın Ukrayna´yı işgal etmesi sonrası İngiltere Putin ile yakınlığıyla bilinen Roman Abramovich´in ülkeye girişini yasaklamıştı. Yahudi asıllı Rus milyarder bu nedenle 2003´ten beri sahibi olduğu Chelsea´yi satacağını ve elde edeceği geliri Ukrayna´nın savaş mağdurlarına bağışlayacağını açıkladı.

Dünya
3 Mart 2022 Perşembe

Abramovich, Chelsea'yi satma kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,

‘‘Chelsea FC'nin sahibi olmamla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde medyada çıkan spekülasyonlara değinmek istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım. Mevcut durumda, bu nedenle kulübün, taraftarların, çalışanların, kulübün sponsorlarının ve ortaklarının çıkarına olduğuna inandığım için kulübü satma kararı aldım. Kulübün satışında hızlı bir geri ödeme talep etmeyeceğim.

Bu benim için hiçbir zaman iş ya da parayla ilgili olmadı, futbol ve kulüp için saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca, ekibime satıştan elde edilecek tüm net gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaşın tüm kurbanlarının yararına olacak. Bu, mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kritik fonların sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli iyileşme çalışmalarının desteklenmesini de içeriyor.

Lütfen bunun inanılmaz derecede zor bir karar olduğunu bilin, kulüpten bu şekilde ayrılmak beni üzüyor. Ancak bunun kulübün menfaatine olduğuna inanıyorum. Umarım hepinize şahsen veda etmek için Stamford Bridge'i son bir kez ziyaret edebilirim. Chelsea'nin bir parçası olmak hayatımın bir ayrıcalığıydı ve tüm ortak başarılarımızdan gurur duyuyorum. Chelsea Futbol Kulübü ve taraftarları her zaman kalbimde olacak’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün