İsrail, ABD´nin vize muafiyet programına katılmaya bir adım daha yaklaştı

İsrail ve ABD çarşamba günü, İsrail´i ABD Vize Muafiyet Programına girmeye yaklaştıran bir bilgi paylaşım anlaşması imzaladı.

Dünya
3 Mart 2022 Perşembe

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, İç Güvenlik Bakanlığı Sekreteri Alejandro Mayorkas'a teşekkür ettiği bir açıklamada, "İsrailliler için ABD vize muafiyeti yolunda bir adım daha attık ve gerekli bir kriter olan anlaşmayı imzaladık. ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sekreteri Robert Silvers ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi Tom Nides'a konuyu ilerletme çabalarından dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

İsrail’i ABD Vize Muafiyet Programına bir adım daha yaklaştıran anlaşma gereği iki ülkenin vatandaşlarının karşılıklı olarak ülkelere girişlerinde sabıka kayıtları hakkında soruşturma açmasına izin verilecek.

İsrail şu anda, muafiyet programının bir parçası olmadığı için ABD İsraillilerin seyahatlerinden önce vize başvurusunda bulunmalarını şart koşuyor.

Shaked çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'ye vizesiz seyahat etmek isteyen İsraillilere iyi haberi vermeden önce yapılması gereken daha çok iş olduğunu ifade etti.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün