New York Valisi Yahudi liderlerle bir araya geldi

Eric Adams Yahudi cemaat temsilcilerine şehirde gittikçe artan Yahudi karşıtlığı içeren suçların ´derinlemesine´ soruşturulacağına söz verdi.

Dünya
23 Şubat 2022 Çarşamba

New York Valisi Eric Adams, şehirdeki antisemit saldırı dalgasını görüşmek üzere geçtiğimiz hafta Yahudi cemaat liderleri ve resmi görevlilerle bir araya geldi.

Adams, New York Valiliğinin Yahudi karşıtı nefret suçlarına karşı sert bir duruş sergileme çabasının bir parçası olarak, bir İsrail restoranına yönelik antisemit vandalizm de dahil olmak üzere bir dizi olayın ardından bu toplantıyı düzenledi.

Toplantıya katılan Williamsburg ve Kuzey Brooklyn Birleşik Yahudi Cemaatleri Birliği Başkanı Rabbi David Niederman toplantıyla ilgili olarak “Vali, bu olaylara müsamaha göstermeyeceğini güçlü bir şekilde dile getirdi” dedi.

Toplantıya, şehrin farklı bölgelerinden yaklaşık 40 Yahudi cemaati lideri, üst düzey polis yetkilileri ve il eğitim müdürü katıldı.

Niederman, Adams'ın polis yetkilileriyle Yahudi karşıtı suçlarla nasıl mücadele edileceğini görüştüğünü belirtti. “Adams, polis teşkilatının bu tür olayları nefret suçu olarak isimlendirmekten çekinmemesini sağlayacağını söyledi. Polisin bu tür olayların yaşanmaması için olayları büyük titizlikle, derinlemesine soruşturacağını ve kovuşturma için gereken tüm adımları atacağını belirtti.”

New York Polis Teşkilatı, Adams'ın senenin başında göreve başlamasından bu yana Yahudilere yönelik saldırıları nefret suçu kategorisi altında sürekli olarak soruşturuyor. Bazı yerel politikacılar, hukuk sistemini şüphelileri kefaletle serbest bıraktığı için eleştiriyor.

Toplantıya katılan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği New York ve New Jersey bölgesinden sorumlu bölge müdür yardımcısı Alexander Rosemberg, Adams'ın toplantıda “Yahudi cemaatine içinde bulunduğumuz durumdan haberdar olduğunu ilettiğini ve bunun için doğru önlemlerin alınmasını sağlamaya çalıştığını” söylediğini aktardı.

Rosemberg konuyla ilgili şöyle dedi: “Adams bir dizi sorunla uğraşıyor ancak yine de antisemitizmle mücadele konusunda söylediklerinde samimi.” Rosemberg katılımcıların toplantıyı düzenlediği için Adams’a minnettar olduklarını ve toplantıda işbirliği atmosferinin olduğunu söyledi.

Toplantıda görüşülen olası önlemlerden biri Şabat gününde suç bildirisi yapılmasını kolaylaştırmakla ilgiliydi. Zira, saldırıların çoğu, dindar Yahudilerin üzerlerinde iletişim cihazları taşımadığı Şabat Günü gerçekleşiyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün