İsraillilerin %59´u yurtdışında Yahudi olduğunu saklıyor

Ruderman Ailesi Vakfı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, İsraillilerin çoğu antisemitizmden korkuyor ve yurtdışına seyahat ederken Yahudi olduklarını gizliyor.

Dünya
21 Şubat 2022 Pazartesi

Ankete göre, İsraillilerin %62'si, İsrail'in dünya çapındaki antisemit olaylara karşı, gerektiğinde harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor. %38'i devletin çevrimiçi antisemitizmle yeterince mücadele etmekte başarısız olduğunu ve sadece %5'i uluslararası toplumun antisemitizmi ortadan kaldırmak için yeterince uğraştığını düşünüyor.

Anket ayrıca 18-29 yaş arası İsraillilerin %28'inin yurtdışındaki güvenlikleri için ‘çok endişeli’ olduğunu ortaya koyuyor. 1000'den fazla İsraillinin katıldığı ankette, yaş demografisi yükseldikçe güvenlik endişelerinde azalma olduğunu görülüyor. 60 yaşın üzerindeki İsrailli Yahudilerin sadece %16'sı yabancı ülkelerdeki güvenliklerinden endişe ediyor.

Vakıf Başkanı Jay Ruderman, İsraillilerin ankette dile getirdiği endişelerin, dünya çapındaki Yahudi karşıtı olaylardaki endişe verici eğilimle örtüştüğünü belirtti.

Vakıftan yetkililer, ‘’İsrailliler bir Yahudi devletinde yaşıyor olsalar da, onların antisemitizm tehdidinden bir şekilde muaf olduklarını varsaymamalıyız’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün