Herzog bu hafta Yunanistan´ı, önümüzdeki hafta da Güney Kıbrıs´ı ziyaret edecek

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, önümüzdeki iki hafta içinde Yunanistan´a ve Güney Kıbrıs´a resmi ziyaretlerde bulunacak.

Dünya
21 Şubat 2022 Pazartesi

Herzog yapacağı ziyaretler kapsamında ilk olarak perşembe günü, Yunanistan'da Yunan mevkidaşı Katerina Sakellaropoulou, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ve Yunan hükümetinin diğer üyelerinin yanı sıra Yunanistan'ın Yahudi cemaatinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Haftaya çarşamba da Güney Kıbrıs'ı ziyaret edecek Herzog’un Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ile görüşmesi, daha sonrasında ise Yunanistan ve Güney Kıbrıs heyetlerinin katılımıyla bir görüşme daha yapması planlanıyor.

Herzog pazar günü yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarım Katerina Sakellaropoulou ve Nicos Anastasiades'e sıcak davetleri için teşekkür ederim. Her iki ülkedeki görüşmelerimde, uluslarımız arasındaki zengin işbirliğini genişletmek ve derinleştirmek için liderler ve üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşeceğim. Özellikle iklim kriziyle mücadelede Akdeniz Havzası'nda bölgesel işbirliği olanaklarını tartışacağız.’’

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün