Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın İsrail´de

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal çarşamba günü, İsrail ve Filistin Yönetimini kapsayacak iki günlük ziyaret kapsamında Kudüs´e gitti.

Dünya
17 Şubat 2022 Perşembe

İsrail ve Filistin Yönetimini ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılacak adımları ele alacağız” dedi.

Hem Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi hem de Filistin meselesinin çözümü yönünde atılacak adımları İsrailli ve Filistinli mevkidaşlarıyla görüşeceklerini söyleyen Kalın, “Bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Kalın, Türkiye-İsrail ilişkileri hakkında yaptığı açıklamada, "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılacak adımları, Sayın İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye mart ayında gerçekleştireceği ziyareti detaylı bir şekilde ele alacağız" dedi.

İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal çarşamba günü Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere Ramallah’taydı.

Türkiye-Filistin ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Türk heyeti, "İki devletli çözüm çerçevesinde Türkiye'nin Filistin halkına desteği devam edecek’’ ifadelerine yer verildi.

Kalın ve Önal'ın, perşembe günü İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı yetkilileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün